De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 11-16 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

Meer nieuws

Nieuws

Kleurrijk Gedrukt

'Het resultaat is een belangrijk document’, vertelt Betty Hoogeveen, voorzitter van Stichting Staphorster Stipwerk. 'Het vormt een van de peilers van de vakopleiding Staphorster Stipwerk die we aan het ontwikkelen zijn’. Staphorster Stipwerk verdient vanaf vorig jaar een plaats op de lijst van Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Afgelopen vrijdagavond tijdens de boekpresentatie werd het boek overhandigd aan Staphorster Stipsters Hilligje Bloemert Vloedgraven en Roelofje Berghuis- Vloedgravenen en aan Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur in Museum Staphorst; 'Om erfgoed te kunnen doorgeven is het vastleggen een belangrijk onderdeel. Dirk Kok, kenner van de cultuur en klederdracht in Staphorst, heeft hiermee belangrijk werk verricht.' Mede door het cultuurfonds heeft het boek tot stand kunnen komen. De vakopleiding Staphorster Stipwerk begint na de zomer, opgave is al mogelijk via Museum Staphorst. De opleiding wordt verzorgd door Gerard van Oosten.