De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 11-16 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

Meer nieuws

Nieuws

workshop Staphorster stipwerk

Deelnemers kunnen zelf iets meenemen om te bedrukken met hun eigen stipwerk, bv. een kledingstuk, een kleedje of bv een houten gebruiksvoorwerp. Op deze wijze kunt u dat kledingstuk of voorwerp helemaal naar eigen smaak voorzien van een prachtige decoratie van stipwerk.  Natuurlijk krijgt u daarbij deskundig advies en hulp, als u dat wilt en nodig heeft. U kunt ook eerst even oefenen op een stuk papier of op een lapje textiel. En als u zelf niet iets om te bedrukken bij u heeft, dan kunt een stuk textiel en/of een vel papier krijgen, om bv zelf een schilderijtje of kleedje te maken.

 De kosten zijn € 15,00 per persoon, incl. gebruik van stempeltjes, verf, koffie/thee.

Aanmelden kan per e-mail bij bettyhoogeveen@yahoo.com, of telefonisch 06-62094771. Graag bij aanmelding ook uw telefoonnummer vermelden!