Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

De vierde editie van Staphorst op de Catwalk staat op het programma op 21 en 22 april 2017 en heeft als onderwerp ‘Trending’.’ Iedereen die mee wil doen wordt uitgedaagd een eigen idee te creëren en dat om te zetten naar kleding.

Vrijdagavond 11 december presenteerden de cursisten van de derde (en enkelen van de tweede) vakopleiding Staphorster Stipwerk hun eindwerkstukken in Museum Staphorst.
Meer nieuws

Nieuws

Gratis plaats voor één student in de vakopleiding Staphorster stipwerk!

De Stichting Staphorster Stipwerk geeft voor het eerst een vakopleiding in dit traditionele Staphorster ambacht. De opleiding omvat 10 modules, een aantal terugkombijeenkomsten en een "meesterwerkstuk". De lessen worden gegeven in Museum Staphorst, Gemeenteweg 67 in Staphorst, om de 2 weken op maandagavond in de periode van eind september 2014 tot en met februari 2015. De afsluiting is op zaterdag 6 april 2015 met een presentatie van de werkstukken.

Wie belangstelling heeft, kan uitgebreide informatie over de opleiding plus een aanmeldingsformulier voor de gratis plaats opvragen bij Betty Hoogeveen

In dit formulier geef je aan waarom je de opleiding graag wilt volgen en wat je ermee wilt doen. Het bestuur van de Stichting Staphorster Stipwerk wijst de gratis plaats toe, in overleg met Willemien Ippel van Craft Council Nederland.

Als je in aanmerking wilt komen voor de gratis plaats, dan moet je je aanmeldingsformulier uiterlijk 6 september 2014 mailen naar bovenstaand emailadres.