De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 11-16 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

Meer nieuws

Nieuws

Staphorst op de Catwalk

Klederdracht en Kleedgedrag.

Staphorst op de Catwalk een veel bekeken show die weer wil vernieuwen. Het behouden dorp komt in de show van Staphorst op de Catwalk verrassend naar buiten. De folklore stoffen worden verwerkt in prachtige creaties!
Het unieke is dat de gehele collectie ontworpen, gemaakt en gedragen wordt in de show door dames uit Staphorst en omgeving .

Muziek, ladyspeaker, kapper en visagie ondersteunen de prachtige ontwerpen. Niets laat de creativiteit van de Staphorster onverhuld. Vermaak met een culturele knipoog.

24 april wil Annet van Strik weer een prachtige show neer zetten in Rouveen . Hiervoor zijn weer mooie mensen nodig die weer heerlijk creatief bezig willen zijn . Ieder op haar / zijn eigen wijze.


Het thema is Oud & Nieuw en dat mogen de deelnemers invullen!

Er wordt  momenteel een vakcursus Stipwerk gegeven …hier zijn ook leuke creatievelingen bij. 1 ronde van de show wil ik Annet dan ook besteden aan kledingstukken met stipwerk. Binnen de groep enthousiastelingen van de vakopleiding gaat Gerard van Oosten kijken of we deelnemers hebben die een mooi kledingstuk willen maken . 

Voor meer informatie neem gerust contact op met: Annet van Strik T 06 54 74 06 25