De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 11-16 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

Meer nieuws

Nieuws

Derde vakopleiding stipwerk start in mei 2015!

De belangstelling voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk is erg groot. Daarom starten we nu in mei 2015 al met de 3e groep. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, wacht niet te lang met opgeven!

De vakopleiding bestaat uit 10 lesavonden in de periode van mei/juni en eind augustus tot en met oktober. Meestal op maandagavond, de eerste paar keer op andere avonden. Daarna zijn er nog enkele terugkombijeenkomsten, en maken de deelnemers een eindwerkstuk.

De kosten van de vakopleiding bedragen € 300,-. Dat is incl. de lesmap (met daarin o.a. het boek “Kleurrijk gedrukt”) en incl. het materiaal dat in de opleiding zelf wordt gebruikt.

Meer informatie of opgeven bij Betty Hoogeveen, betty@staphorsterstipwerk.com