De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 11-16 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

Meer nieuws

Nieuws

Cultureel erfgoed Staphorst vertegenwoordigd in Maarn

7 maart 2015 werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en de Antiek- Textielmarkt van de Nederlandse Kostuumvereniging in Maarn gehouden.

De Nederlandse Kostuumvereniging maakt zich sterk voor het behoud van het hedendaags cultuurgoed en het Nederlands cultureel erfgoed op het gebied van Kant, Mode en Streekdracht. Staphorst was prominent vertegenwoordigd met stipwerk, zelfgemaakte knopen, klederdrachtzilver, tassen en kleren.