Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

De vierde editie van Staphorst op de Catwalk staat op het programma op 21 en 22 april 2017 en heeft als onderwerp ‘Trending’.’ Iedereen die mee wil doen wordt uitgedaagd een eigen idee te creëren en dat om te zetten naar kleding.

Vrijdagavond 11 december presenteerden de cursisten van de derde (en enkelen van de tweede) vakopleiding Staphorster Stipwerk hun eindwerkstukken in Museum Staphorst.
Meer nieuws

Nieuws

Cultureel erfgoed Staphorst vertegenwoordigd in Maarn

7 maart 2015 werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en de Antiek- Textielmarkt van de Nederlandse Kostuumvereniging in Maarn gehouden.

De Nederlandse Kostuumvereniging maakt zich sterk voor het behoud van het hedendaags cultuurgoed en het Nederlands cultureel erfgoed op het gebied van Kant, Mode en Streekdracht. Staphorst was prominent vertegenwoordigd met stipwerk, zelfgemaakte knopen, klederdrachtzilver, tassen en kleren.