De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 11-16 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

Meer nieuws

Nieuws

Presentatie eindwerkstukken cursisten

De eerste groep cursisten van de vakopleiding Staphorster Stipwerk zijn zaterdag 28 maart gediplomeerd. In Museum Staphorst vond de presentatie van de eindwerkstukken plaats. In een volle zaal genodigden kreeg elke cursist een paar minuten om wat te vertellen over het werkstuk. Van alles kwam voorbij. 

De cursus leert alles over de achtergrond en historie van het Staphorster drukwerk. Onder leiding van Gerard van Oosten zijn er 10 cursusavonden geweest. De locatie varieerde van Dienstencentrum, Waanders en Museum Staphorst. Het echte Staphorster stipwerk ligt aan de basis van de cursus. Elke cursist moet dat uiteindelijk beheersen en ook kunnen overbrengen. Maar daarnaast heeft iedereen de volledige vrije hand in wat je er mee doet of hoe je de techniek toepast.

Het boek Kleurrijk Gedrukt van Dirk Kok wordt gebruikt als cursusboek.

Betty Hoogeveen en Hennie Luten, beiden van de stichting Staphorster Stipwerk, reikten de diploma's uit.

Dit is er onder andere over geschreven in de media:

Op weblog-staphorst.nl: (klik op de afbeelding voor meer foto's)

In de Meppeler Courant

In de Stentor: