Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

De vierde editie van Staphorst op de Catwalk staat op het programma op 21 en 22 april 2017 en heeft als onderwerp ‘Trending’.’ Iedereen die mee wil doen wordt uitgedaagd een eigen idee te creëren en dat om te zetten naar kleding.

Meer nieuws

Nieuws

Presentatie eindwerkstukken cursisten

De eerste groep cursisten van de vakopleiding Staphorster Stipwerk zijn zaterdag 28 maart gediplomeerd. In Museum Staphorst vond de presentatie van de eindwerkstukken plaats. In een volle zaal genodigden kreeg elke cursist een paar minuten om wat te vertellen over het werkstuk. Van alles kwam voorbij. 

De cursus leert alles over de achtergrond en historie van het Staphorster drukwerk. Onder leiding van Gerard van Oosten zijn er 10 cursusavonden geweest. De locatie varieerde van Dienstencentrum, Waanders en Museum Staphorst. Het echte Staphorster stipwerk ligt aan de basis van de cursus. Elke cursist moet dat uiteindelijk beheersen en ook kunnen overbrengen. Maar daarnaast heeft iedereen de volledige vrije hand in wat je er mee doet of hoe je de techniek toepast.

Het boek Kleurrijk Gedrukt van Dirk Kok wordt gebruikt als cursusboek.

Betty Hoogeveen en Hennie Luten, beiden van de stichting Staphorster Stipwerk, reikten de diploma's uit.

Dit is er onder andere over geschreven in de media:

Op weblog-staphorst.nl: (klik op de afbeelding voor meer foto's)

In de Meppeler Courant

In de Stentor: