De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 11-16 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

Meer nieuws

Nieuws

Workshop kerstversiering bedrukken met Staphorster Stipwerk

Op woensdag 9 december is er in Museum Staphorst de mogelijkheid om kerstballen of andere kerstversiering te bedrukken met Staphorster stipwerk. Gerard van Oosten en andere stipwerkdrukkers zullen u met raad en daad terzijde staan.

Er zijn twee workshops. Ze starten om 14.00 uur en om 19.30 uur. De kosten zijn € 17,50 per persoon, dit is inclusief één kerstbal om te bestippen en een consumptie. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00.

Extra kerstballen zijn ter plekke verkrijgbaar voor € 1,00. Ook kunt u enkele andere kerstversieringen kopen. Uiteraard kunt ook uw eigen materiaal meenemen om te bestippen. Een mooie manier om de kerst een eigen tintje te geven!

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@staphorsterstipwerk.com, of bij Museum Staphorst op woensdag- of zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur.

Als u zich niet vantevoren aangemeld hebt, kunt u 9 december ‘s morgens bellen of er nog plaats is via telefoonnummer 06 520 947 71.