Bij voldoende deelname zal donderdag 16 november 2017 de intensieve workshop Staphorster Stipwerk worden gegeven in het restaurant van Museum Staphorst.

De inschrijving voor deelname aan een nieuwe vakopleiding is geopend. Deze opleiding start medio februari 2018. In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis , de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Op 2 september 2017 vond de tweede stipwerkdag plaats. Deze werd geopend door Burgemeester Segers met de start van de korte documentaire over Staphorster Stipwerk.
Meer nieuws

Nieuws

Bedrukte kopjes

Museum Staphorst en de stichting Staphorster Stipwerk hebben de handen ineen geslagen bij een proef met bedrukte kopjes voor de winkel van het museum.

Ongeglazuurde kopjes zijn hiervoor met keramiekverf zwart geverfd. Daarna is er een mooie rand Staphorster Stipwerk op gedrukt met staphorster stip stempels. Echt handwerk. De kopjes gingen in een dompelbad van glazuur. Nadat ze in de oven gebakken waren, kwamen de echte kleuren tevoorschijn. Het resultaat mag er zijn!