Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst haar jaarlijkse "Staphorster Stipwerkdag". Van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij Museum Staphorst.

De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Meer nieuws

Nieuws

Stipwerkdag 23 juni 2018

Op deze dag presenteren diverse stipwerk vakmensen hun traditionele of moderne stipwerk.

Op de Staphorster Stipwerkdag van 23 juni kunnen bezoekers aan Museum Staphorst de traditionele en eigentijdse technieken en producten bekijken en bewonderen. Er worden prachtige creaties geëxposeerd. Ook kunnen bezoekers zelf stipwerk drukken, geholpen door de vakmensen. Een ansichtkaartje drukken is gratis. Een mooi zwart katoenen tasje drukken kost € 5,00. Het is ook mogelijk om een zelf meegenomen object te drukken, bijvoorbeeld een t-shirt, spijkerbroek, lingerie of decoratief voorwerp, dit kost € 2,50.

Na het succes van de eerste stipwerkdag in 2016 is een jaarlijkse traditie geboren. Elk jaar wordt er een afwisselend programma geboden zodat bezoekers verrast blijven.

De toegangsprijs voor het museum is € 4,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.