Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert de Stichting Staphorster Stipwerk in samenwerking met Museum Staphorst de “Staphorster stipwerkdag”. Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij Museum staphorst.

De vierde editie van Staphorst op de Catwalk staat op het programma op 21 en 22 april 2017 en heeft als onderwerp ‘Trending’.’ Iedereen die mee wil doen wordt uitgedaagd een eigen idee te creëren en dat om te zetten naar kleding.

Meer nieuws

Nieuws

Stipwerkdag 23 juni 2018

Op deze dag presenteren diverse stipwerk vakmensen hun traditionele of moderne stipwerk.

Op de Staphorster Stipwerkdag van 23 juni kunnen bezoekers aan Museum Staphorst de traditionele en eigentijdse technieken en producten bekijken en bewonderen. Er worden prachtige creaties geëxposeerd. Ook kunnen bezoekers zelf stipwerk drukken, geholpen door de vakmensen. Een ansichtkaartje drukken is gratis. Een mooi zwart katoenen tasje drukken kost € 5,00. Het is ook mogelijk om een zelf meegenomen object te drukken, bijvoorbeeld een t-shirt, spijkerbroek, lingerie of decoratief voorwerp, dit kost € 2,50.

Na het succes van de eerste stipwerkdag in 2016 is een jaarlijkse traditie geboren. Elk jaar wordt er een afwisselend programma geboden zodat bezoekers verrast blijven.

De toegangsprijs voor het museum is € 4,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.