De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

Kleurrijk Gedrukt

'Het resultaat is een belangrijk document’, vertelt Betty Hoogeveen, voorzitter van Stichting Staphorster Stipwerk. 'Het vormt een van de peilers van de vakopleiding Staphorster Stipwerk die we aan het ontwikkelen zijn’. Staphorster Stipwerk verdient vanaf vorig jaar een plaats op de lijst van Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. Afgelopen vrijdagavond tijdens de boekpresentatie werd het boek overhandigd aan Staphorster Stipsters Hilligje Bloemert Vloedgraven en Roelofje Berghuis- Vloedgravenen en aan Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur in Museum Staphorst; 'Om erfgoed te kunnen doorgeven is het vastleggen een belangrijk onderdeel. Dirk Kok, kenner van de cultuur en klederdracht in Staphorst, heeft hiermee belangrijk werk verricht.' Mede door het cultuurfonds heeft het boek tot stand kunnen komen. De vakopleiding Staphorster Stipwerk begint na de zomer, opgave is al mogelijk via Museum Staphorst. De opleiding wordt verzorgd door Gerard van Oosten.