De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

workshop Staphorster stipwerk

Deelnemers kunnen zelf iets meenemen om te bedrukken met hun eigen stipwerk, bv. een kledingstuk, een kleedje of bv een houten gebruiksvoorwerp. Op deze wijze kunt u dat kledingstuk of voorwerp helemaal naar eigen smaak voorzien van een prachtige decoratie van stipwerk.  Natuurlijk krijgt u daarbij deskundig advies en hulp, als u dat wilt en nodig heeft. U kunt ook eerst even oefenen op een stuk papier of op een lapje textiel. En als u zelf niet iets om te bedrukken bij u heeft, dan kunt een stuk textiel en/of een vel papier krijgen, om bv zelf een schilderijtje of kleedje te maken.

 De kosten zijn € 15,00 per persoon, incl. gebruik van stempeltjes, verf, koffie/thee.

Aanmelden kan per e-mail bij bettyhoogeveen@yahoo.com, of telefonisch 06-62094771. Graag bij aanmelding ook uw telefoonnummer vermelden!