De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

Gratis plaats voor één student in de vakopleiding Staphorster stipwerk!

De Stichting Staphorster Stipwerk geeft voor het eerst een vakopleiding in dit traditionele Staphorster ambacht. De opleiding omvat 10 modules, een aantal terugkombijeenkomsten en een "meesterwerkstuk". De lessen worden gegeven in Museum Staphorst, Gemeenteweg 67 in Staphorst, om de 2 weken op maandagavond in de periode van eind september 2014 tot en met februari 2015. De afsluiting is op zaterdag 6 april 2015 met een presentatie van de werkstukken.

Wie belangstelling heeft, kan uitgebreide informatie over de opleiding plus een aanmeldingsformulier voor de gratis plaats opvragen bij Betty Hoogeveen

In dit formulier geef je aan waarom je de opleiding graag wilt volgen en wat je ermee wilt doen. Het bestuur van de Stichting Staphorster Stipwerk wijst de gratis plaats toe, in overleg met Willemien Ippel van Craft Council Nederland.

Als je in aanmerking wilt komen voor de gratis plaats, dan moet je je aanmeldingsformulier uiterlijk 6 september 2014 mailen naar bovenstaand emailadres.