Beleef kunst en cultuur in Museum Staphorst op zaterdag 12 september!

Op zaterdag 12 september 2020 wordt in Museum Staphorst de jaarlijkse, dit jaar wat kleinschaliger, Staphorster Stipwerkdag georganiseerd. Vakdrukkers van de Stichting Staphorster Stipwerk verzorgen van 11.00 tot 15.00 uur een culturele invulling waarin ervaren, beleven en voelen van het Staphorst Stipwerk mogelijk is.

 

De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Meer nieuws

Nieuws

Kerstballen stippen

Vindt u het ook leuk om met de kerst een eigen sfeer te creëren met uw kerstversiering?

Op maandag 15 december is er in Museum Staphorst de mogelijkheid om kerstballen of andere kerstversiering te bewerken met het Staphorster stipwerk. Gerard van Oosten zal u dan met raad en daad terzijde staan. Kerstballen zijn er verkrijgbaar voor € 1 per stuk. Maar u kunt uiteraard ook ander materiaal meenemen om van stipwerk te voorzien. Een mooie manier om de kerst een eigen tintje te geven!

De workshop begint om 19.30 uur en kost € 16 per persoon, inclusief één kerstbal. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: bettyhoogeveen@yahoo.com, of bij Museum Staphorst op  woensdag- of zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur.

Als je niet tevoren ingeschreven hebt, en je wil toch nog graag meedoen, bel dan op 15 december even of er nog plaats is: 06 520 947 71.