De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

Kerstballen stippen

Vindt u het ook leuk om met de kerst een eigen sfeer te creëren met uw kerstversiering?

Op maandag 15 december is er in Museum Staphorst de mogelijkheid om kerstballen of andere kerstversiering te bewerken met het Staphorster stipwerk. Gerard van Oosten zal u dan met raad en daad terzijde staan. Kerstballen zijn er verkrijgbaar voor € 1 per stuk. Maar u kunt uiteraard ook ander materiaal meenemen om van stipwerk te voorzien. Een mooie manier om de kerst een eigen tintje te geven!

De workshop begint om 19.30 uur en kost € 16 per persoon, inclusief één kerstbal. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: bettyhoogeveen@yahoo.com, of bij Museum Staphorst op  woensdag- of zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur.

Als je niet tevoren ingeschreven hebt, en je wil toch nog graag meedoen, bel dan op 15 december even of er nog plaats is: 06 520 947 71.