De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

28 maart expositie eindwerkstukken cursisten Staphorster Stipwerk

Op zaterdag 28 maart 2015 vanaf 11.00 uur worden de eindwerkstukken van de eerste vakopleiding Staphorster Stipwerk tentoongesteld in Museum Staphorst.

In het kader van de Open Dag van het Museum Staphorst is het museum gratis toegankelijk voor het publiek. Iedereen kan de eindwerkstukken en stukken uit de opleiding bewonderen. 

Vanaf 15.30 begint de diploma-uitreiking voor de cursisten en genodigden.