De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

Derde vakopleiding stipwerk start in mei 2015!

De belangstelling voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk is erg groot. Daarom starten we nu in mei 2015 al met de 3e groep. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, wacht niet te lang met opgeven!

De vakopleiding bestaat uit 10 lesavonden in de periode van mei/juni en eind augustus tot en met oktober. Meestal op maandagavond, de eerste paar keer op andere avonden. Daarna zijn er nog enkele terugkombijeenkomsten, en maken de deelnemers een eindwerkstuk.

De kosten van de vakopleiding bedragen € 300,-. Dat is incl. de lesmap (met daarin o.a. het boek “Kleurrijk gedrukt”) en incl. het materiaal dat in de opleiding zelf wordt gebruikt.

Meer informatie of opgeven bij Betty Hoogeveen, betty@staphorsterstipwerk.com