De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

Cultureel erfgoed Staphorst vertegenwoordigd in Maarn

7 maart 2015 werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en de Antiek- Textielmarkt van de Nederlandse Kostuumvereniging in Maarn gehouden.

De Nederlandse Kostuumvereniging maakt zich sterk voor het behoud van het hedendaags cultuurgoed en het Nederlands cultureel erfgoed op het gebied van Kant, Mode en Streekdracht. Staphorst was prominent vertegenwoordigd met stipwerk, zelfgemaakte knopen, klederdrachtzilver, tassen en kleren.