Beleef kunst en cultuur in Museum Staphorst op zaterdag 12 september!

Op zaterdag 12 september 2020 wordt in Museum Staphorst de jaarlijkse, dit jaar wat kleinschaliger, Staphorster Stipwerkdag georganiseerd. Vakdrukkers van de Stichting Staphorster Stipwerk verzorgen van 11.00 tot 15.00 uur een culturele invulling waarin ervaren, beleven en voelen van het Staphorst Stipwerk mogelijk is.

 

De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Meer nieuws

Nieuws

Presentatie eindwerkstukken cursisten

De eerste groep cursisten van de vakopleiding Staphorster Stipwerk zijn zaterdag 28 maart gediplomeerd. In Museum Staphorst vond de presentatie van de eindwerkstukken plaats. In een volle zaal genodigden kreeg elke cursist een paar minuten om wat te vertellen over het werkstuk. Van alles kwam voorbij. 

De cursus leert alles over de achtergrond en historie van het Staphorster drukwerk. Onder leiding van Gerard van Oosten zijn er 10 cursusavonden geweest. De locatie varieerde van Dienstencentrum, Waanders en Museum Staphorst. Het echte Staphorster stipwerk ligt aan de basis van de cursus. Elke cursist moet dat uiteindelijk beheersen en ook kunnen overbrengen. Maar daarnaast heeft iedereen de volledige vrije hand in wat je er mee doet of hoe je de techniek toepast.

Het boek Kleurrijk Gedrukt van Dirk Kok wordt gebruikt als cursusboek.

Betty Hoogeveen en Hennie Luten, beiden van de stichting Staphorster Stipwerk, reikten de diploma's uit.

Dit is er onder andere over geschreven in de media:

Op weblog-staphorst.nl: (klik op de afbeelding voor meer foto's)

In de Meppeler Courant

In de Stentor: