De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.

Lekker creatief in de kerstsfeer komen? Hang dit jaar uw eigengemaakte, unieke kerstbal in de boom! In Museum Staphorst wordt er ook dit jaar weer workshops kerstballen versieren gegeven door de stichting Staphorster Stipwerk. 

Meer nieuws

Nieuws

Workshop kerstversiering bedrukken met Staphorster Stipwerk

Op woensdag 9 december is er in Museum Staphorst de mogelijkheid om kerstballen of andere kerstversiering te bedrukken met Staphorster stipwerk. Gerard van Oosten en andere stipwerkdrukkers zullen u met raad en daad terzijde staan.

Er zijn twee workshops. Ze starten om 14.00 uur en om 19.30 uur. De kosten zijn € 17,50 per persoon, dit is inclusief één kerstbal om te bestippen en een consumptie. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00.

Extra kerstballen zijn ter plekke verkrijgbaar voor € 1,00. Ook kunt u enkele andere kerstversieringen kopen. Uiteraard kunt ook uw eigen materiaal meenemen om te bestippen. Een mooie manier om de kerst een eigen tintje te geven!

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@staphorsterstipwerk.com, of bij Museum Staphorst op woensdag- of zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur.

Als u zich niet vantevoren aangemeld hebt, kunt u 9 december ‘s morgens bellen of er nog plaats is via telefoonnummer 06 520 947 71.