Beleef kunst en cultuur in Museum Staphorst op zaterdag 12 september!

Op zaterdag 12 september 2020 wordt in Museum Staphorst de jaarlijkse, dit jaar wat kleinschaliger, Staphorster Stipwerkdag georganiseerd. Vakdrukkers van de Stichting Staphorster Stipwerk verzorgen van 11.00 tot 15.00 uur een culturele invulling waarin ervaren, beleven en voelen van het Staphorst Stipwerk mogelijk is.

 

De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Meer nieuws

Nieuws

Trending Staphorst in Staphorst op de Catwalk

Annet van Strik is de initiator van Staphorst op de Catwalk dat tijdens het 200 jarig bestaan van Staphorst het levenslicht zag en heeft de trend gezet om de Staphorster Klederdrachtstoffen in het straatbeeld te behouden. De vierde editie van Staphorst op de Catwalk staat op het programma op 21 en 22 april 2017 en heeft als onderwerp ‘Trending’.’ Iedereen die mee wil doen wordt uitgedaagd een eigen idee te creëren en dat om te zetten naar kleding. Naaisters en ontwerpers/sters zijn welkom om samen te werken aan een spectaculaire show. Informatie en opgave via Annet van Strik: annetvanstrik@solcon.nl of T 06 54 74 06 25

Onderscheid maakt het verschil, met een beetje van vroeger en een beetje van nu. Prachtige traditionele folklore stoffen die gebruikt worden in de Staphorster dracht los zien van haar betekenis en verwerken tot prachtige stukken. Draagbare kleding bedenken, maar ook haute couture die je niet dagelijks in het straatbeeld tegen zult komen. En dat het trending is kun je bijvoorbeeld zien naar de streekeigen motieven in de haute couture van Walter Van Beirendonck.