Beleef kunst en cultuur in Museum Staphorst op zaterdag 12 september!

Op zaterdag 12 september 2020 wordt in Museum Staphorst de jaarlijkse, dit jaar wat kleinschaliger, Staphorster Stipwerkdag georganiseerd. Vakdrukkers van de Stichting Staphorster Stipwerk verzorgen van 11.00 tot 15.00 uur een culturele invulling waarin ervaren, beleven en voelen van het Staphorst Stipwerk mogelijk is.

 

De stichting Staphorster Stipwerk heeft meegedaan aan de Rabobank Coöperatie Weken. De stichting wil mensen met een beperking uit de gemeente Staphorst, Steenwijk en Meppel onder begeleiding een dagdeel Museum Staphorst laten beleven en een workshop Staphorster Stipwerk geven.

Geef je op voor de vakopleiding Staphorster Stipwerk In de vakopleiding leren de deelnemers alle belangrijke zaken over de oorsprong, de geschiedenis, de ontwikkeling en de technieken en materialen en de toepassingen van het Staphorster stipwerk.
Meer nieuws

Nieuws

28-11-2018 Workshop kerstballen stippen Museum Staphorst

Een ontspannen en gezellige middag of avond volledig verzorgd en onder leiding van een vakdrukker. Op woensdag 28 november worden er op twee tijdstippen workshops gegeven, ‘s middags van 14.00 tot 16.00 uur en ’s avonds van 19.00 tot 21.uur. De workshop is inclusief materiaal, kerstballen en versnapering en wordt gehouden in Museum Staphorst, Gemeenteweg 67 in Staphorst. De gevraagde vergoeding bedraagt €25,00. Opgave kan via info@staphorsterstipwerk.com o.v.v. Kerstballen, workshoptijd en aantal personen.